JULI 2010 - GENIE ONDERSTEUNING BIJ SPOORAANLEG

Hieronder een serie foto's over de voortgang van de aanleg van twee grote keerlussen in het museumpark Harskamp. De genie heeft op 5-6-7 juli met inzet van manschappen en materieel ons gesteund bij de aanleg van het cunet, de ondergrond voor de spoorbaan. Ook een overweg en een duiker zijn door de mannen gerealiseerd.

 

 

AUGUSTUS 2010 - VOORTGANG SPOORBOUW

Nadat met steun van de genie de voorbereidingen voor de spooraanleg zijn getroffen zijn we in eigen beheer de spoorbaan gaan aanleggen. Na het eerste grondwerk en ruwweg neergelegde railramen komt het fijnere werk: spooramen aansluiten, bogen maken, staven verlengen of juist inkorten. Hieronder wat foto's van dit soort werkzaamheden.

 

 

AUGUSTUS 2010 - VOORTGANG SPOORBOUW

Na het pasmaken en (losjes) aaneenschroeven van het spoor volgt de volgende fase: het stellen, schiften en het "geliefde" onderstoppen met zand. Dat is erg zwaar werk. Bij ons (en bij de meeste smalspoorclubs) allemaal handwerk. Gelukkig kunnen we wel beschikken over een shovel voor het vullen van de kipkarren met zand...

 

 

AUGUSTUS 2010 - VOORTGANG SPOORBOUW

Veel materiaal voor de spoorbouw is niet direkt bruikbaar en moet eerst opgeknapt worden.
Hieronder wat foto's van onze medewerkers bezig met het herstellen van klein materiaal zoals lasplaten en het reviseren van een compleet wissel.

 

 

 

Vind ons op Facebook
Vind ons op Facebook