OKTOBER 2009 - Lorrieloods gereed

Eindelijk, zeker 6 jaar na de eerste stappen op weg naar een lorrieloods in het noordelijk deel van het museumpark is ineens vorige week ook daadwerkelijk een lorrieloods uit de grond gestampt in Harskamp.

De mannen van de genie te Wezep hebben van de stapel balken en onderdelen die twee weken geleden waren aangevoerd in een werkweek de loods gebouwd! De poeren waren al gemaakt en gesteld door de mannen van de timmerwerkplaats en de brandweer van het ISK. Fantastisch! Rest ons nog schilderwerk en het aanleggen van verlichting.

En wat rails leggen natuurlijk..... 

 

Het heeft een tijd geduurd met plannen, tekenen, financieen en vergunningen aanvragen maar nu staat ie er echt. Voor het DECAUVILLESPOORWEGMUSEUM een zeer gewenste en noodzakelijke uitbreiding van overdekte sporen. De loods is ca. 50 meter lang en krijgt 3 sporen. Omdat de loods geheel open is heeft ze 2 functies, die van onderdak en expositiehal. Er komt ook een spoor met meerdere spoorwijdtes in te liggen (400,500 en 600mm) zodat ook niet 700mm materieel tentoongesteld kan worden. Overbodig te zeggen dat wij zeer verguld zijn!

 

Meer informatie en foto's in het verslag op NMMD Forum

 

MEI 2009 - Nieuwe aanwinst O&K RL1c 1940

Bij het doorspitten van een Orenstein & Koppel lijst met behouden locomotieven stuitten we begin dit jaar op een ons onbekende kleine O&K diesellocomotief die in Nederland bij museum 't Oude Slot in Veldhoven zou staan. Het antwoord op een mailtje naar het museum bevestigde dit inderdaad en hierin stond ook dat, als we er echt interesse in hadden we de loc "om niet" mochten overnemen voor ons museum. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen en een paar dagen later bij bezoek aan het Veldhovens museum kwamen we tijdens een goed gesprek overeen dat het locje naar de Harskamp zou gaan. Niet alleen leverde het gesprek een mooie aanwinst voor onze collectie op, ook een rondleiding door het kleine maar zeer bezienswaardige museum was zeer de moeite waard en inspirerend.

 

http://www.museumoudeslot.nl

 

Meer informatie en foto's in het verslag op NMMD Forum

 

 

Vind ons op Facebook
Vind ons op Facebook