MUSEUMWEEKEND - 6+7 augustus 2011

Locomotieven zijn bij de meeste smalspoormusea een logisch speerpunt. Echter verreweg de meeste smalspoortjes hadden in vroeger dagen niet eens een locomotief in gebruik. Lorries en wat rails waren de enige stuks materieel. Er werd met de hand geduwd of er werd een paard als tractiemideel gebruikt.
De voor elk soort vervoer typische en individueel ontworpen lorries zijn karakteristiek voor het industriesmalspoor met de kiplorrie of kipkar als archetype.
Het DSM heeft, naast 25 motor- en stoomlocomotieven een uitgebreide en grotendeels in originele/authentieke staat bewaarde collectie lorries en wagens in allerlei spoorwijdten. Tijdens het museumweekend zal een behoorlijk gedeelte van het wagenpark te zien zijn.

Het afgelopen Museumweekend was een succes. Ongeveer 1200 bezoekers bezochten het museumpark. Tijdens het weekend werd er gereden met zoveel mogelijk lorrietreinen. Naast de personenlorrietrein reden we met; lange kipkarrentrein, munitietrein, heilorries, schamelwagens met rails, gevangenenwagen, draaiplateaulorries, een trein met diverse lorries en een treintje met lorries plus zomerrijtuig.
Ook zijn de net gereedgekomen 4 assige plateauwagen en een recent verworven trein van lorrieonderstellen op de baan gekomen.
In de lorrieloods waren diverse opgestelde lorries en de nieuw verworven acculoc te bezichtigen.

 

Dit weekend hadden we, naast onze trouwe "museumweekendmedewerkers" Sip, Gert, Rein, Vincent, Jan en Willem extra hulp uit Duitsland, Andy en Dieter van de Buchhorster Waldbahn
( http://www.buchhorsterwaldbahn.de/ ) waren op bezoek.
Zij hebben het hele weekend geholpen, gerepareerd en gereden zodat we een record aantal treinen op de baan hadden.
Met grote dank aan alle medewerkers en bezoekers!

 

Vind ons op Facebook
Vind ons op Facebook