DSM @ MILITAIR WEEKEND HEMBRUG ZAANDAM

Tijdens het Militair Weekend Hembrug te Zaandam was het DSM ook van de partij met een tijdelijke spoorbaan van ca. 100 meter.

De spoorbaan was al opgebouwd ten behoeve van Monumentendag 2014. Ook het materieel was nog op de Hembrug aanwezig.

 

Op 9 en 10 mei 2015 werd het Militair Weekend Hembrug gehouden op het Hembrugterrein in Zaandam. Het handhaven van vrede en veiligheid in de twintigste eeuw stond hierin centraal. Door middel van historische voertuigen en reenactment groepen die de geschiedenis doen herleven wordt de strijd voor de vrede uitgebeeld. Tevens waren er een militaria en modelbouwmarkt,  er was muziek,  rondritten met historische voertuigen en veteraan autobussen. Op ons kleine stuk smalspoor was een kort ritje mogelijk.


Het evenement staat in het teken van vrijheid, 70 jaar bevrijding en het handhaven van vrijheid na de Tweede Wereldoorlog en wil een indruk geven van de inspanningen die met mensen en materieel geleverd is in de strijd voor vrede. Het zeer geslaagde, indrukwekkende en succesvolle weekend trok zo'n 7000 bezoekers.

 

zie ook:

http://www.militairweekendhembrug.nl/

 

https://www.facebook.com/pages/Militair-Weekend-Hembrug-Zaandam/

 

http://www.hembrugmuseum.nl/

 


 

Hieronder wat foto's van ons smalspoortje op het centrale deel van het terrein. Ook een aantal foto's genomen in het Hembrugmuseum dat gevestigd is in een van de munitiebunkers. In de bunkers ligt nog 700mm smalspoor met een aantal draaischijven. Wij hebben een lorrie aan het museum uitgeleend en die staat nu opgesteld in een van de bunkers.

 

Erg leuk was een fotosessie met een aantal WO2 re-enactors die "sabotage" aan de spoorbaan en een locomotief pleegden door middel van het plaatsen van explosieven.

 

Vind ons op Facebook
Vind ons op Facebook